Wilde Weide Kaas 
170 jaar vakmanschap 

Sinds 1849 maakt onze familie kaas van de rauwe melk van koeien die grazen in onze eilandpolder. Je zou kunnen zeggen dat we er nooit mee gestopt zijn, maar we geloven dat we iets herontdekt hebben dat velen zijn vergeten: het beste voedsel is simpelweg het voedsel dat met zo min mogelijk bewerking vanuit de natuur op je bord belandt. Wij gunnen je iedere dag zo’n stuk natuur.

Kaas gemaakt met
Franse invloed.

Op zoek naar een koe die de best mogelijke melk levert voor de productie van Wilde Weide kaas, stuitten Jan en Roos verrassend genoeg op vakantie in de Franse Jura op de Montbeliarde koeien. Een mooi en robuust ras dat goed past onze eilandpolder. Een beetje eigenwijs zijn de dames wel. Ze geven minder, maar wel heel goede melk met een uitstekende vet-eiwit verhouding voor een romige, smaakvolle kaas.

Verfijnd
vakmanschap.

De routines van koeien melken en kaasmaken zijn de hartslag van het bedrijf. Een militair ritme dat dag in dag uit met plezier gevolgd wordt. De afgelopen 170 jaar heeft onze familie het proces van bodem tot bord vereenvoudigd en verbeterd. Dat heeft geleid tot een kaas die zowel lokaal als ver buiten de landsgrenzen wordt gewaardeerd.

Proef het kruidige
landschap.

In onze kaas proef je de uitdagende tonen van het kruidenrijke eilandgras. Door de biologische werkwijze vestigen de kruiden zich steeds beter in het weiland. De koeien krijgen een divers dieet met essentiële mineralen aangeboden. Zo blijven zij gezond en leveren ze de hoogste kwaliteit melk.

Een van de eerste
streekproducten.

Wilde Weide kaas gaat over traditie en transitie in het Groene Hart. Grazende koeien in groene polderlandschappen en eeuwenoude familiebedrijven die de omliggende steden voorzien van ambachtelijke producten. Een landschap dat continu aan verandering onderhevig is.

Wilde Weide kaas is ontstaan uit een samenwerking tussen boeren uit het Groene Hart die eind jaren’90 pionierden om een van de eerste biologische streekproducten te ontwikkelen. Een kaas bereid met oog voor natuur en weidevogels. Ook kaasboerderijen De Vierhuizen, Noorderlicht en Vrede-oord maken Wilde Weide kaas.

Onze verkooppunten.

Wilde Weide kaas is onder andere te koop in:

Amsterdam – Fromagerie L’amuse
Berlijn – Knippenbergs – lust auf kase
IJmuiden – Fromagerie L’amuse
Leiden – Kaasspeciaalzaak van Bohemen
Lisserbroek – Olmenhorst
Londen – Borough Cheese Company
Noordwijk – Den Elzen kaas & delicatessen
New York – Essex Cheese
Oegstgeest – Fromagerie du Patron
Philadelphia – Di Bruno Bros
Roelofarendsveen – De Kaaswereld
Utrecht e.o. –  Gijspiet van Os
Wageningen – ’t Zuivelhoekje
Warmond – Boerderij Boterhuys
Warmond – Lakenvelderboerderij Boterhuispolder